Авіакатастрофа МАУ: Іран пообіцяв прискорити розслідування

Читать на русском
Як пише агентство Fars, влада Ірану схвалили рішення оголосити про те, що літак був помилково збитий ВС країни ввечері 10 січня.
Ебрахім Раісі

В Ірані розпорядилися прискорити розслідування щодо збитого українського літака в Тегерані.

Про це заявив голова Верховного суду Ірану Ебрахім Раіса, повідомляється на сайті відомства в суботу, 11 січня.

«Судові органи ВС Ірану мають у найкоротші терміни зібрати документи генерального штабу, Корпусу вартових ісламської революції і Організації цивільної авіації, а також отримати роз'яснення з боку офіційних осіб», - заявив Раісі.

Як пише агентство Fars, влада Ірану схвалила рішення оголосити про те, що літак був помилково збитий ВС країни ввечері 10 січня.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Відзначається, що в п'ятницю керівник і духовний лідер ісламської республіки аятолла Алі Хаменеї розпорядився провести термінове засідання Вищої ради національної безпеки країни. Під час цього заходу було ухвалено рішення в суботу оголосити про те, що літак був помилково збитий протиповітряною системою оборони Ірану.

Як уточнює IRIB, Хаменеї дав вказівку оприлюднити результати розслідування катастрофи.   «Як тільки верховного лідера проінформували про катастрофічну помилку ППО, він скликав екстрене засідання Вищої ради національної безпеки, щоб вивчити питання, підтвердивши, що причини події і результати розслідування будуть опубліковані чесно і транспарентно», - йдеться в повідомленні.

Як зазначалося, сьогодні вранці іранська влада визнала, що літак був збитий військовими.

Нагадаємо, Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерану до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці. На борту перебувало 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

Президент Володимир Зеленський також прокоментував визнання Іраном, що український літак МАУ був випадково збитий ракетою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: