У МЗС Ірану вибачилися за збитий рейс МАУ

Читать на русском

Очільник  МЗС Ірану Джавад Заріф прокоментував офіційну заяву влади країни про те, що рейс Тегеран — Київ авіакомпанії МАУ був збитий іранською ракетою.

Очільник МЗС Ірану Джавад Заріф прокоментував офіційну заяву влади країни про те, що рейс Тегеран — Київ авіакомпанії МАУ був збитий іранською ракетою.

Заріф оприлюднив свою заяву в Twitter.

«Сумний день. Попередні висновки внутрішнього розслідування Збройних сил: людська помилка під час кризи, спровокованої авантюризмомом США, призвела до катастрофи, — написав Заріф. — Ми глибоко шкодуємо, приносимо вибачення і співчуття нашому народові, сім'ям всіх жертв та іншим постраждалим країнам», - написав він.

Нагадаємо, керівництво Ірану визнало, що український літак МАУ, який летів із Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці. На борту було 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

Президент Володимир Зеленський прокоментував визнання Іраном, що український літак МАУ, який летів із Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: