САП повідомила про підозру екснардепу Березкіну

Читать на русском
Прокурори САП повідомили про підозру в корупційних злочинах екснардепу Станіславу Берьозкіну через його ймовірну причетність до розкрадання 20 млн доларів з Ощадбанку.

Прокурори САП повідомили про підозру в корупційних злочинах екснардепу Станіславу Березкіну через його ймовірну причетність до розкрадання 20 млн доларів з Ощадбанку.

Про це повідомляє пресслужба САП в п'ятницю, 27 вересня.

Досудебое розслідування зібрало докази, які дають підстави вважати, що екс-нардеп Берьозкін, як бенефіціар групи компаній «Креатив», в кінці 2013 - початку 2014 року заволодів коштами державного Ощадбанку в розмірі 20 млн доларів. Він привернув до цієї схеми співробітників фінустанови.

«Заволодіння коштами здійснено за попередньою змовою групою осіб під виглядом видачі кредиту, хоча достатнього забезпечення для його отримання до банку надано не було», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що після отримання кредиту гроші були перераховані на один із офшорних рахунків групи «Креатив» та потім легалізовані.

«Надалі за ці гроші були придбані активи в Одесі і на Чорноморському узбережжі, після чого їхні корпоративні права були передані дітям екснардепа», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Генеральній прокуратурі відмовилися назвати причину передачі справи Березкіна в поліцію.

Як відомо, в липні колишній генеральний прокурор Юрій Луценко забрав у НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури справу Березкіна. Однак, напередодні звільнення він виніс постанову про повернення цього виробництва тому детективам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: