В Ірані пояснили неможливість переговорів зі США

Читать на русском
Постійний представник Ірану в ООН Маджид Тахтім-Раванчі розповів, що республіка не може прийняти пропозицію Вашингтона про співпрацю, допоки діють санкції США.

Постійний представник Ірану в ООН Маджид Тахтім-Раванчі розповів, що республіка не може прийняти пропозицію Вашингтона про співпрацю, допоки діють санкції США.

Про це повідомляє агентство IRNA 9 січня.

На війну не з'явилися: чим закінчиться конфлікт між Іраном і СШАВідкрите військове протистояння між Іраном та Сполученими Штатами невигідно обом сторонам.

Дипломат назвав заклик Трампа до співпраці «немислимим», пояснивши, що переговори не мають сенсу доти, поки США зберігають ворожість. Він підкреслив, що санкції США суперечать міжнародному праву і нормам.

У ніч на 3 січня під час атаки американського безпілотника біля аеропорту Багдада був убитий іранський генерал, голова спецпідрозділу Корпусу вартових ісламської революції «Аль-Кудс» Касем Сулеймані. Вашингтон вважав його причетним до організації нападу на американське посольство в Багдаді 31 грудня. КВІР у США раніше був визнаний терористичною організацією.

У відповідь вночі 8 січня Іран завдав ракетних ударів по військових базах в Іраку, на яких розташовуються військовослужбовці США. Президент США Дональд Трамп заявив, що внаслідок ударів американці не постраждали, наголосив на готовності Білого дому до миру з Тегераном і анонсував нові санкції проти Ірану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: