Bellingcat вивчить версію про ракетну атаку на український Boeing 737

Читать на русском

Bellingcat перевірить версію про ракетну атаку на український Boeing 737 в Тегерані у зв'язку з появою фотографії предмета, нібито знайденого на місці падіння літака.

Це повідомлення зі знімком з місця інциденту розмістив журналіст-розслідувач Еліот Хіггінс у своєму мікроблозі в Twitter.

«Поки розташування цього уламка не буде підтверджене, що практично неможливо з цим зображенням, я б ставився до нього з обережністю. Є інші приклади цього типу уламків, задокументовані в інших конфліктах, тому немає ніякого способу дізнатися, що це в Ірані», - зазначив журналіст, коментуючи фотографію предмета, схожого на фрагмент ракети.

Він посилається на профіль Ашкана Монфареда, який опублікував світлину. Монфаред, у якого в профілі вказана приналежність до іранського протестного руху, стверджує, що схожий на ракету предмет був знайдений на місці катастрофи українського Boeing 737.

Раніше в Ірані опублікували попередній звіт про причини авіакатастрофи МАУ.

Як відомо, аварія літака української авіакомпанії МАУ в Ірані сталася вранці 8 січня.

Літак, на борту якого знаходилися 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, виконував рейс із Тегерану до Києва. Серед загиблих було 11 громадян України.

Четвер, 9 січня, оголосили днем жалоби в Україні у зв’язку з катастрофою літака МАУ в Ірані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: