Катастрофа літака МАУ: пілоти не могли зв'язатися з диспетчерами

Читать на русском
Пілоти літака Boeing 737 МАУ після зльоту не могли зв'язатися з командно-диспетчерським пунктом.

Пілоти літака Boeing 737 МАУ після зльоту не могли зв'язатися з командно-диспетчерським пунктом.

Про це в середу, 8 січня, заявив голова Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде, повідомляє агентство Mehr.   «У пілотів цього літака не було зв'язку з командно-диспетчерським пунктом», - сказав він.

Наймасштабніші авіакатастрофи світу за останні 40 роківЯкі країни помилково збивали ракетами пасажирські літаки, що сталося із польським бортом N1 та де найчастіше стаються авіакатастрофи через людський фактор або технічні несправності.

За словами чиновника, екіпаж не оголосив стан тривоги.

«Я не знаю причину затримки (вильоту - ред.) та проблему технічної несправності; причина аварії незрозуміла і не може бути оголошена до моменту аналізу інформації з чорного ящика літака», - сказав він.

Абедзаде підкреслив, що чорний ящик літака передадуть іранській авіакомпанії, і його розгляне комітет з кризового менеджменту авіакомпанії. За словами Абедзаде, в районі катастрофи погроз не було.

На питання, чи може це бути терористичним інцидентом, він сказав: «Ніяких коментарів про терористичну атаку робити не можна, поки не буде проведено дослідження чорного ящика».

«Відразу після зльоту літака зі злітно-посадкової смуги аеропорту імені імама Хомейні бездротовий зв'язок між літаком і командно-диспетчерським пункту обірвався», - повідомив представник організації цивільної авіації Реза Джафарзаде телерадіокорпорації IRIB.

Раніше посли G7 висловили співчуття рідним загиблих в авіакатастрофі.

Також нагадаємо, Україна вимагатиме від Ірану відкритого розслідування авіакатастрофи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: