Новий голова ОБСЄ відвідає Україну

Читать на русском
Голова ОБСЄ, прем'єр-міністр Албанії і міністр із закордонних справ і у справах Європи Еді Рама  найближчими тижнями відвідає Україну з візитом.

Голова ОБСЄ, прем'єр-міністр Албанії і міністр із закордонних справ і у справах Європи Еді Рама найближчими тижнями відвідає Україну з візитом.

Про це він сказав під час виступу перед Постійною радою ОБСЄ у Відні.

«СММ і Україна також будуть пунктом призначення мого першого візиту в якості голови ОБСЄ майбутніми тижнями», - сказав він.

Рама підкреслив, що в той час, коли криза всередині і навколо України залишається «найбільш невідкладним викликом безпеки в Європі», унікальний внесок СММ ОБСЄ для зменшення напруженості і встановлення миру, стабільності і безпеки має важливе значення.

«Головування Албанії (в ОБСЄ - ред.) зробить свій внесок у те, щоб підтримати повагу до принципів і зобов'язань ОБСЄ, у повну імплементацію Мінських угод, підтримуючи зусилля Тристоронньої контактної групи і процес у Нормандському форматі», - зазначив політик.

Як повідомлялося, 1 січня 2020 року Албанія почне річне головування в ОБСЄ. У МЗС країни запевнили, що на цей період питання України залишатиметься пріоритетним для ОБСЄ.

Раніше в ОБСЄ підрахували кількість жертв на Донбасі з початку року.

Також місія ОБСЄ виявила «Град» сепаратистів «ЛНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: