У СЦКК заперечують дані ОБСЄ про порушення

Читать на русском
Моніторингова місія ОБСЄ надає недостовірну інформацію про порушення українською стороною мінських домовленостей, заявили українські представники СЦКК.

Українська сторона Спеціального центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) звинуватила СММ ОБСЄ в наданні недостовірної інформації про нібито порушення української сторони.

Відповідну заяву у вівторок, 7 січня, наводить пресцентр штабу ООС.

«У щоденних звітах від 4 і 6 січня 2020 року команда СММ ОБСЄ продовжує надаватися недостовірну інформацію про порушення українською стороною мінських домовленостей щодо відведення озброєння, а саме зенітних ракетних комплексів 9К33 Оса», - йдеться в повідомленні.

За інформацією СЦКК, розміщення зазначеної військової техніки не підпадає під дію мінських угод щодо відведення озброєння.

«Згідно з мінськими домовленостями, відведенню підлягають танки, артилерія, РСЗВ, тактичні ракети. Про відведення зенітних ракетних комплексів у домовленостях не йдеться», - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК підкреслює, що освітлення подібної інформації суперечить принципам нейтральності і неупередженості, якими керуються представники СММ ОБСЄ при наданні чутливої ​​інформації оборонного характеру.

Нагадаємо, за даними штабу ООС, напередодні сепаратисти п'ять разів порушували угоду про перемир'я, обстрілюючи позиції ЗСУ, у тому числі із забороненої, за Мінськом, зброї. Двох військових було поранено.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: