Колишні топменеджери ПриватБанку оскаржують націоналізацію в суді

Читать на русском
Низка колишніх топменеджерів ПриватБанку подали позови про визнання недійсними договорів про придбання акцій банку, які були укладені під час його націоналізації.

Низка колишніх топменеджерів ПриватБанку подали позови про визнання недійсними договорів про придбання акцій банку, які були укладені під час його націоналізації.

Про це пише Finbalance у четвер, 9 січня.

Зокрема, 2 січня Господарський суд Києва відкрив провадження за позовами Олександра Дубілета, Тимура Новикова, Олега Горохівського та інших.

Відзначається, що з аналогічними позовами до Господарського суду наприкінці грудня звернулися й інші колишні топменеджери ПриватБанку, які також володіли міноритарними пакетами акцій фінустанови, - експерший заступник голови правління Володимир Яценко (0,3229%), ексзаступник голови правління Тетяна Гур'єва (0,2422%), ексзаступник голови правління Людмила Шмальченко (0,1614%) і ін.

Судячи з судових матеріалів, колишні керівники ПриватБанку в судовому порядку оскаржують в т.ч. операцію bail-in - примусову конвертацію їх депозитів у нові акції банку, які були випущені в грудні 2016-го під час націоналізації, а потім з усіма старими акціями банку були викуплені державою (в особі Мінфіну) за 1 грн.

Відзначається, що в 2017-2018 роках зазначені ексменеджери вже зверталися з позовами до держави до Печерського райсуду Києва, однак тоді суд відмовився розглядати їхні заяви.

Згідно з судовими матеріалами в грудні 2019 року за позовами до ПриватБанку і Мінфіну до Госпсуду Києва звернулася також низка компаній, кошти яких теж потрапили під bail-in.

Нагадаємо, 19 грудня Апеляційний суд відклав справу про націоналізацію Приватбанку до рішення Верховного суду в справі Суркісів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: