НБУ виграв новий суд у справі ПриватБанку

Читать на русском
Окружний адмінсуд Києва визнав компанію ТОВ Самтек-Сервіс пов'язаною з ПриватБанком напередодні націоналізації.

Окружний адмінсуд Києва визнав компанію ТОВ «Самтек-Сервіс» пов'язаною з ПриватБанком напередодні націоналізації.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку в четвер, 26 грудня.

У НБУ уточнюють, що здобули вперше таку перемогу в судах.

За інформацією регулятора, 13 грудня 2016 року комісія НБУ з питань визначення пов'язаних з банками осіб і перевірки операцій банків з такими особами визначила ТОВ «Самтек-Сервіс» пов'язаною особою.

«У подальшому кошти, які перебували на рахунках, відкритих на ім'я ТОВ «Самтек-Сервіс», були обміняні уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів на акції додаткової емісії і продані в процесі виведення неплатоспроможного ПАТ КБ ПриватБанк з ринку за участю держави», - йдеться в повідомленні.

«Національний банк сподівається, що зазначена судова практика буде застосовуватися іншими судами при розгляді відповідних позовів щодо оскарження питань пов'язаності з ПАТ КБ ПриватБанк. На цей час до Національного банку було подано більше 40 позовів про оскарження пов'язаності з ПАТ КБ ПриватБанк», - заявили в НБУ.

Нагадаємо, 19 грудня Апеляційний суд відклав справу про націоналізацію ПриватБанку до рішення Верховного Суду по справі Суркісів.

Раніше в НБУ зазначили, що результати судових процесів по ПриватБанку - один з найбільш масштабних викликів для макрофінансової стабільності України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: