НБУ готує законопроект щодо захисту ПриватБанку

Читать на русском
Національний банк України готує законопроект, який унеможливить повернення неплатоспроможних банків їх колишнім власникам.

Національний банк України готує законопроект, який унеможливить повернення неплатоспроможних банків їх колишнім власникам.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук в інтерв'ю РБК-Україна, яке було опубліковано в суботу, 7 грудня.

Так, відповідаючи на питання, чи триває робота над змінами законодавства, щоб унеможливити повернення Приватбанку його екс-власнику Ігорю Коломойському, що є ключовим питанням у переговорах з Міжнародним валютним фондом, Гончарук відповів, що НБУ розробляє відповідний законопроект.

«НБУ дійсно розробляє такі законодавчі ініціативи і уряд співпрацює з НБУ в цих проектах у рамках робочих зустрічей. Ці рішення покликані убезпечити платників податків від можливих негативних наслідків судових рішень щодо банків, які були виведені НБУ з ринку. Нацбанк був основним розробником цього тексту, і коли він буде прийнятий, мені важко прогнозувати, але це питання найближчого майбутнього», - розповів він.

Також глава уряду зазначив, що зараз між Україною і МВФ тривають переговори щодо формату майбутньої програми.

«Кейс Приватбанку для переважної більшості людей є показовим. Але ще більшу вагу цей кейс має з точки зору створення економічної загрози», - зазначив Гончарук.

Він наголосив, що завдання уряду залишається незмінним - захищати інтереси українців, в тому числі захищаючи макроекономічну і фінансову стабільність.

Нагадаємо, Мінфін передав ПриватБанк у власність Кабміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: