Обшук в АМПУ: стали відомі деталі справи

Читать на русском
Антикорупційний суд наклав арешт на майно, яке детективи вилучили під час обшуків в приміщенні філії АМПУ.
морський порт Чорноморськ

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують справу про можливі зловживання службовим становищем посадовцями Адміністрації морських портів України під час укладання договору з китайської компанією на проведення робіт з днопоглиблення в морському порту Південний, в межах якої в грудні проводилися обшуки.

Про це журналісту «Слово і Діло» повідомили джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовників, справа стосується договору між АМПУ і китайською фірмою China Harbour Engineering Company Ltd на 1,05 млрд грн. За ці кошти компанія мала б провести роботи в морському порту Південний і завершити їх у травні 2018 року. Втім між АМПУ і підприємством було укладені додаткові договори, які підвищили вартість робіт на понад 143 млн грн.

27 грудня НАБУ спільно з СБУ провело обшуки в приміщеннях АМПУ в Києві, Одесі та Одеській області. Зокрема, слідчі дії відбувалися в офісі Чорноморської філії Адміністрації морпортів. В результаті обшуків були вилучені жорсткі диски, які визнали речовими доказами, а судом на них накладено арешт.

Як відомо, в іншій справі САП і НАБУ обвинувачують екс-голову АМПУ Андрія Амеліна, першого заступника АМПУ Юрія Наконечного, екс-начальницю відділу закупівель АМПУ Олену Степанову, заступника начальника Одеського філіалу АМПУ Артема Раковича, директора ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» Олексія Буштрука і бенефіціара цього підприємства Олександра Кучера, а також бенефіціара Kleona Trade LLP Андрія Мишка в розкраданні 247 млн грн.

Нагадаємо, суд призначив на 22 січня підготовче засідання у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: