НАБУ та СБУ проводять обшуки в Адміністрації морських портів

Читать на русском
Детективи НАБУ разом із СБУ за процесуального керівництва САП здійснюють низку обшуків в приміщеннях ДП Адміністрація морських портів України.

Детективи НАБУ разом із СБУ за процесуального керівництва САП здійснюють низку обшуків в приміщеннях ДП «Адміністрація морських портів України».

Про це повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

Обшуки проходять у його філіях та за місцем проживання посадовців «АМПУ» в Києві, Одесі та Одеській обл.

Зазначається, що слідчі дії санкціоновані, їх здійснюють в межах розслідування можливих зловживань посадовців «АМПУ» при закупівлі будівельних послуг для об'єктів морської інфраструктури, зокрема надання протиправних преференцій іноземній компанії.

Попередня правова кваліфікація – ч.2 ст. 364 КК України. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з весни 2019 року за матеріалами СБУ.

Як відомо, САП і НАБУ обвинувачують екс-голову АМПУ Андрія Амеліна, першого заступника АМПУ Юрія Наконечного, екс-начальницю відділу закупівель АМПУ Олену Степанову, заступника начальника Одеського філіалу АМПУ Артема Раковича, директора ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» Олексія Буштрука і бенефіціара цього підприємства Олександра Кучера, а також бенефіціара Kleona Trade LLP Андрія Мишка в розкраданні 247 млн грн.

Нагадаємо, суд призначив на 22 січня підготовче засідання за обвинуваченням колишнього керівництва Адміністрації морських портів та інших осіб у розкраданні понад 247 млн грн на тендерах з днопоглиблення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: