В Ірані оголосили про підготовку удару по військових об'єктах США

Читать на русском
Тегеран готує удар по американських військових об'єктах у відповідь на вбивство командувача спеціальним підрозділом Аль-Кудс Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) генерала Касема Сулеймані.

Тегеран готує удар по американських військових об'єктах у відповідь на вбивство командувача спеціальним підрозділом «Аль-Кудс» Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) генерала Касема Сулеймані.

Про це в неділю, 5 січня, заявив Хосейн Деган, військовий радник керівника Ірану аятолли Алі Хаменеї, в ефірі телеканалу CNN.

«Іран завдасть прямого удару у відповідь по американських «військових об'єктах», - цитує телеканал слова Дега, який зазначив, що військові дії будуть виходити від самого Ірану, а не від бойовиків в регіоні.

«Америка вжила заходів проти нас, тому ми зробимо відповідні заходи проти Америки», - сказав радник Хаменеї.

Сулеймані загинув в результаті ракетного обстрілу аеропорту Багдада військами США в ніч на 3 січня. Наказ про його знищення віддав президент США Дональд Трамп, який назвав Сулеймані «терористом номер один у світі».

Президент Ірану Хасан Роухані, верховний лідер країни Алі Хаменеї і прем'єр-міністр держави Алі Рабії пообіцяли відповісти на дії Вашингтона. Постпред Ірану при ООН Маджид Тахтім-Раванчі прирівняв вбивство генерала до розв'язування війни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: