Трамп погрожує Ірану новими ударами

Читать на русском
Трамп заявив, що Штати можуть нанести удари по 52 іранським об’єктам, якщо Тегеран проведе атаки проти американців чи об’єктів США.

Президент США Дональд Трамп заявив, що Штати можуть нанести удари по 52 іранським об’єктам, якщо Тегеран проведе атаки проти американців чи об’єктів США.

«Нехай це слугуватиме попередженням, якщо Іран нанесе удар по американцям чи американським об’єктам, то ми націлимось по 52 іранських об’єктах, які символізують 52 заручники, які Іран захопив багато років тому. Деякі об’єкти є дуже високого рівня і є дуже важливими для Ірану та іранської культури. Ми дуже швидко вдаримо по мішеням, по Ірану. США більше не хочуть погроз», - написав Трамп у Facebook.

Так Трамп відповів на заяви в Ірані щодо помсти Штатам за вбивство Касема Сулеймані, командира іранського спецпідрозділу «Кудс».

Нагадаємо, в п'ятницю, 3 січня, стало відомо, що США провели в Іраку операцію з ліквідації іранського генерала Касема Сулеймані. Ракетний удар по автоколоні, в якій слідував воєначальник, було завдано за розпорядженням Трампа.

Влада Ірану звинуватила Вашингтон в міжнародному тероризмі і пообіцяла помститися за смерть Сулеймані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: