Парламент Іраку розгляне питання виведення американських військ

Читать на русском
Парламент Іраку планує у неділю, 5 січня, провести позачергову сесію, на якій буде розглянуто питання виведення американських військ з країни.

Парламент Іраку планує у неділю, 5 січня, провести позачергову сесію, на якій буде розглянуто питання виведення американських військ з країни.

Повідомляється, що законодавці планують винести на розгляд резолюцію, яка зобов'язує уряд Іраку просити США вивести свої війська, пише Reuters.

Трампа наказав убити Сулеймані всупереч даними розвідки - ЗМІПрезидент США Дональд Трамп наказав вбити іранського генерала Касема Сулеймані всупереч даними розвідки.

Наголошується, що багато іракців висловили протест проти дій США, які провели атаку на іранського генерала Касема Сулеймані в Багдаді, в результаті якої загинув як сам Сулеймані, так і двоє мирних жителів. Серед учасників протестів були і противники Сулеймані, які побоюються, що після атаки Ірак знову може бути втягнута у військовий конфлікт.

На даний момент близько 5 тисяч американських військовослужбовців залишаються в Іраку, більшість з них в якості радників.

Раніше Іран оголосив про початок кінця присутності США в Західній Азії.

Нагадаємо, в п'ятницю, 3 січня, стало відомо, що США провели в Іраку операцію із ліквідації іранського генерала Касема Сулеймані. Ракетний удар по автоколоні, в якій перебував воєначальник, було завдано за розпорядженням Трампа.

Влада Ірану звинуватила Вашингтон в міжнародному тероризмі і пообіцяла помститися за смерть Сулеймані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: