Держдепартамент США закликав американців залишити Ірак

Читать на русском
Державний департамент Сполучених Штатів рекомендує американським громадянам негайно залишити Ірак через напружену ситуацію в регіоні.

Державний департамент Сполучених Штатів рекомендує американським громадянам негайно залишити Ірак «через напружену ситуацію в регіоні».

У відомстві нагадали, що на посольство США в Багдаді напали озброєні угруповання, які підтримує Ірак, йдеться у повідомленні пресслужби.

Нагадаємо, 31 грудня в столиці Іраку кілька тисяч протестувальників атакували посольство США в Багдаді під час мітингу проти американських авіаударів по військових об'єктах шиїтських бойовиків на іракській території.

Вони кричали «смерть Америці», палили американські прапори і розмахували плакатами із закликом до закриття посольства США.

1 січня посольство США в Ірані припинило свою роботу.

Як відомо, вночі 3 січня три ракетні удари були завдані по військовій базі поруч з міжнародним аеропортом Багдада.

Через обстрілів загинули восьмеро осіб, серед них командир іранського спецназу «Кудс» Касим Сулеймані. Ще більше 10 людей зазнали поранень.

Пізніше в Білому домі заявили про оборонні заходи, вжиті президентом Дональдом Трампом з метою вбити генерала Ірану Кассема Сулеймані.

Іран також відреагував на операцію США з ліквідації генерала Сулеймані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: