В Івано-Франківську не запровадили електронний квиток у транспорті, як обіцяв Марцінків

Читать на русском
Мер Івано-Франківська вирішив, що доцільніше спочатку отримати нові тролейбуси, а потім встановити в них валідатори для електронних квитків.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків не виконав обіцянку запровадити електронний квиток у всьому транспорті міста до кінця 2019 року.

Таку обіцянку він дав 4 березня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

Наприкінці травня 2019 року Руслан Марцінків повідомив, що впроваджувати електронний квиток почнуть з 1 червня. Пільгові категорії громадян зможуть отримати такий квиток з 1 липня в ЦНАПі.

«Ми мали видавати карточки для пільгових категорій з 1 червня, але будемо видавати з 1 липня. Йдеться про затримку друку електронних квитків – самих карточок, бо потрібно виготовити 50 тисяч пільгових карток», – пояснив мер міста.

У червні Руслан Марцінків в ефірі місцевого телеканалу заявив, що впровадження електронного квитка переноситься на 1 вересня через проблеми з тендерними закупівлями.

На початок вересня в громадському транспорті міста вже встановили 36 валідаторів. Пасажири міських автобусів і тролейбусів з валідаторами отримали можливість сплатити за проїзд банківською картою, через смартфон, мобільний додаток, смс та QR-код.

6 листопада 2019 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що впровадження електронного квитка затримується через брак коштів.

«Для того, аби запровадити його, необхідно 8 млн гривень. Я думаю, що вже 1 січня будемо стартувати. Не можна впроваджувати електронний квиток, не закупивши автобусів і тролейбусів. Немає сенсу ставить валідатори на старі тролейбуси», – зазначив він.

За словами мера Івано-Франківська, під час наступного конкурсу для перевізників передбачається вимога, аби в приватному транспорті також встановлювати валідатори для електронного квитка.

Оскільки впровадження електронного квитка перенесено на 2020 рік, обіцянка Марцінківа набуває статусу невиконаної.

Згідно з моніторингом «Слово і Діло» Руслан Марцінків дав 358 обіцянок, з яких 127 він виконав і 55 – провалив.

Раніше ми писали, що Марцінків опинився серед політиків, які дали найбільше за всіх обіцянок у вересні.

Також ми розбиралися, які обіцянки українські мери повинні виконати до кінця року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: