Місцеві вибори: як мери обласних центрів виконують обіцянки

Читать на русском

За рік мають відбутись чергові місцеві вибори, якщо раніше не призначать дострокові. Яка ситуація з мерами, як вони виконують обіцянки та хто претендує на новий термін? Про це та багато іншого в українській політиці на каналі Еспресо говорили ведуча Анна Валевська та шеф-редактор аналітичного порталу «Слово і Діло» Катерина Пітєніна.

Cлово і діло | Ціна свободи: резонансні справиEspreso.TV

«Ми відстежуємо виконання обіцянок мерами обласних центрів. Майже всі вони були на посадах 4 роки. Є такі, хто довше, наприклад, Хомко у Рівному, який вже дуже багато наобіцяв. І коли ми вирішили подивитись, як мери великих міст виконували обіцянки протягом останніх 4 років, то дуже здивувались. За виконанням обіцянок у нас вийшов на перше місце мер Дніпра Борис Філатов», – зазначила Катерина Пітєніна.

Якщо мер Дніпра виконав 61% обіцяного, то друге місце посів мер Хмельницького Олександр Семчишин (58%), а третє – очільник Чернівців Олексій Каспрук, який виконав 54% своїх зобов'язань.

Гірше за всіх справи у Володимира Миколаєнко (Херсон), на рахунку якого лише 14% виконаних обіцянок.

Що стосується мера Києва Віталія Кличка, то він дав чи не найбільше обіцянок (207). Абсолютним лідером за кількістю обіцянок за чотири роки став мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, він їх дав 350.

Раніше ми писали, хто з мерів став краще виконувати свої обіцянки в 2018 році.

Також ми розбиралися, як працюють голови Київської ОД

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: