Антикорупційний суд: ВККСУ оприлюднила список експертів-міжнародників

Читать на русском
Вища кваліфкомісія суддів показала прізвища 12 міжнародних експертів, які є кандидатами до ради Антикорупційного суду.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України показала список із 12 прізвищ міжнародних експертів, які можуть стати членами громадської ради міжнародних експертів (ГРМЕ) для відбору суддів до Вищого антикорупційного суду.

Відповідний список оприлюднений на сайті Вищої кваліфкомісії суддів, повідомляє «Слово і Діло».

Так, серед списку з 12 прізвищ є вже знайомі українцям експерти, такі як Карлос Кастресана (колишній голова Міжнародної комісії проти безкарності в Гватемалі, має досвід прокурора, судді й адвоката), Джованні Кеслер (екс-голова Агентства митниці та монополій Італійської Республіки, колишній генеральний директор Європейського бюро боротьби з шахрайством) і Томас Фаєрстоун (колишній прокурор США).

Також у списку є такі кандидати: Роберт Джей Корді (суддя Верховного суду штату Массачусетс у відставці, колишній начальник Федерального управління боротьби з корупцією в державній сфері), Сер Ентоні Хупер (суддя кримінального та цивільного відділень Апеляційного суду Англії та Уельсу у відставці), Лорна Гарріс (британський прокурор у відставці, працювала в Бюро боротьби з шахрайством в особливо великих розмірах і в Прокурорській службі Шотландії), Маргарет Джей Трасслер (колишня суддя Суду королівської лави), Мір'яна Лазарова Трайковськи (екс-голова Першої секції Європейського суду з прав людини, колишня суддя Конституційного суду та член Венеціанської комісії), Тед Зажечни (суддя Суду королівської лави в провінції Саскачеван (Канада), Клаудія Ескобар Мехія (екс-суддя апеляційного суду), Флемінг сі Денкер (екс-заступник державного прокурора в Управлінні з розслідування особливо важливих економічних злочинів) та Аурелійус Гутаускас (суддя Верховного Суду, голова відділу кримінальних проваджень).

Нагадаємо, голова ВККСУ Сергія Козьяков заявив, що комісія отримала перелік кандидатів до ради міжнародних експертів. Раніше США закликали Україну запустити Антикорупційний суд. Крім того, Україна звернулася за допомогою до Європи щодо Антикорупційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: