Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рябошапка запевнив, що новий склад ВККСУ буде обрано протягом одного місяця після припинення повноважень попереднього складу

Заступник Керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка у інтерв'ю, яке було опубліковано 6 серпня, пообіцяв, що новий склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів України буде обрано протягом одного місяця після припинення повноважень попереднього складу. «Вища кваліфікаційна комісія – це жертва, умовно кажучи, номер один. Закон передбачає припинення повноважень всіх членів кваліфкомісії як органу, який не справився зі своїми завданнями. Нові члени будуть обрані протягом дуже швидкого строку. Ми плануємо, що це – 30 днів. Що цих 30 днів вистачить для всіх процедур, щоби обрати нових представників органу, який відбиратиме суддів», – заявив Рябошапка (відео 6:44).
Не виконано
Сказано 6 серпня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/cgbJGhlQLqA?t=404
  • https://vkksu.gov.ua/ua/about/sklad-komisii/
  • https://vkksu.gov.ua/ua/news/zwierniennia-do-suddiw-ukraini/
  • https://vkksu.gov.ua/ua/news/na-zustritchi-priedstawnikiw-proektiw-miznarodnoi-tiechnitchnoi-dopomogi-u-sfieri-prawosuddia-obgoworieno-pototchnij-stan-formuwannia-nowogo-skladu-wkksu/
  • https://vkksu.gov.ua/ua/about/sklad-komisii/

Результат

7 листопада 2019 року у зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України від 16 жовтня 2019 року № 193-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» повноваження нинішнього складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України припинилося.

Станом на 6 грудня 2019 року, через місяць після припинення повноважень попереднього складу, новий склад ВККСУ не обрано. Проведення конкурсу на посади членів ВККСУ залишається невирішеним завданням.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці екс-заступника керівника ОПУ, який відповідав за антикорупційну та правову політику, а нині генпрокурору, присвоєно статус «не виконано».