Зеленський запропонував внести зміни до Конституції щодо децентралізації

Читать на русском
Так, відповідний документ, запропонований главою держави, був зареєстрований у Верховній раді сьогодні, 13 грудня.

Глава держави Володимир Зеленський запропонував внести зміни до Конституції.

Зміни до Конституції: що пропонує Зеленський та коли Рада може ухвалитиЗеленський хоче запровадити народовладдя, призначати керівників НАБУ та ДБР, виганяти нардепів з Ради за прогули і кнопкодавство та скасувати адвокатську монополію. Детально про кожен законопроект ми поговорили з юристом.

Відповідний законопроект «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» президент вніс до Ради в п'ятницю, 13 грудня, пише сайт РВ.

Так, відповідний документ, запропонований главою держави, був зареєстрований у Верховній раді сьогодні, 13 грудня. На даний момент текст законопроекту про внесення змін до Конституції щодо децентралізації не опублікований.

Президент України Володимир Зеленський після нормандської зустрічі заявив, що закон про особливий статус Донбасу буде продовжений на один рік. Український президент додав, що питання повернення Україні кордону буде обговорюватися на наступній зустрічі.

Також, за словами Зеленського, безстрокове припинення вогню на Донбасі має розпочатися до кінця 2019 року.

За підсумками нормандської зустрічі президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що особливий статус Донбасу повинен бути закріплений у Конституції України.

Раніше Рада внесла зміни в закон про ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: