Теракт у Харкові: потерпілі оскаржать зміну запобіжного заходу обвинуваченим

Читать на русском
Представник потерпілих у справі про теракт у Харкові Олег Головков заявив, що потерпілі будуть оскаржувати зміну запобіжного заходу обвинуваченим.

Представник потерпілих у справі про теракт у Харкові Олег Головков заявив, що потерпілі будуть оскаржувати зміну запобіжного заходу обвинуваченим.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Фігуранти справи про теракт у Харкові доcі не вважаються засудженими – юристНеобхідно ухвалити спеціальний закон про особливий порядок дій під час обміну полоненими. Поки ж доводиться діяти на шкоду законності.

Однак, за його словами, сторона потерпілих вважає обґрунтованим вирок у частині визнання провини обвинувачених і присудження їм покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Ми будемо оскаржувати, ми будемо здійснювати відповідні дії процесуального реагування. Які саме, зараз я не можу анонсувати… Якщо ми не знайдемо розуміння в національній системі правосуддя, будемо звертатися до міжнародної системи… Ми вважаємо, що ці особи (обвинувачені - ред) не можуть підпадати під цей обмін. І ці особи не можуть звільнятися під будь-який запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою. Вони фактично звільнені від відбування покарання внаслідок цього обміну», — сказав Головков.

Адвокат назвав рішення суду «політичним, ніяк не пов’язаним з законом».

Раніше Фрунзенський райсуд Харкова визнав винними обвинувачених у теракті біля Палацу спорту у Харкові в лютому 2015 року Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова. Але змінив запобіжний захід на особисте зобов’язання і звільнив їх.

22 лютого 2015 року під час Маршу Гідності в центрі Харкова прогримів вибух. У результаті загинули чотири людини — ідеолог харківського Євромайдану Ігор Толмачов, 15-річний школяр, 18-річний хлопець і підполковник міліції. Ще десять осіб отримали поранення.

Нагадаємо, 23 грудня Тристороння контактна група в Мінську погодила умови обміну полоненими, який відбудеться до кінця року.

Президент Зеленський підтвердив, що обмін відбудеться 29 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: