Теракт в Харкові: обвинуваченим дали довічне, але відпустили

Читать на русском
Повідомляється, що Фрунзенський районний суд підтвердив, що вина в справі про теракт біля Палацу спорту доведена.

Фігуранти у справі про теракт у Харкові біля Палацу спорту засуджені до довічного ув'язнення, але звільнені з-під варти. Ймовірно, всіх трьох обвинувачених готують до обміну на полонених, утримуваних бойовиками «ДНР» і «ЛНР».

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Повідомляється, що Фрунзенський районний суд підтвердив, що провина у справі про теракт біля Палацу спорту доведена. Обвинувачені Віктор Тетюцький, Сергій Башликов і Володимир Дворніков отримали довічне з повною конфіскацією майна. Також повідомляється, що самі обвинувачені не присутні на засіданні, а вирок зачитувався під час відеоконференції.

Водночас їм змінили запобіжний захід з утримання під вартою на особисте зобов'язання. Тож до набуття чинності вироку обвинувачені будуть на волі.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополоненихСказано 9 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Нагадаємо, теракт у Харкові стався 22 лютого 2015 року. Тоді внаслідок вибуху радіокерованої міни загинули 5 осіб, ще 11 зазнали поранень.

Попередньо, ЗМІ повідомляли, що їх готують до обміну, який, можливо, відбудеться 29 грудня.

Також, прокурор Володимир Лимар відзначав, що в зв'язку з домовленістю про обмін полоненими, яка досягнута в рамках зустрічі в Парижі сторони домовилися про взаємне звільнення до кінця цього року осіб, підозрюваних, обвинувачених в скоєнні злочинів або засуджених і кримінальні провадження, стосовно яких перебувають у провадженні органів досудового слідства і суду.

«На жаль, я повинен констатувати, що російською стороною серед інших в список обмінюваних осіб принципово заявлені Башликов, Дворніков і Тетюцький, що вкотре підтверджує факт дій обвинувачених, спрямованих на розхитування ситуації в Україні», - пояснив Лимар.

Як повідомлялось, обмін утримуваними особами між Україною і РФ має відбутися до кінця 2019 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: