В Одесі суд звільнив 11 учасників обміну – ЗМІ

Читать на русском
Усіх підозрюваних у тероризмі вивезли в Донецьку область на КПВВ Майорське, що під Горлівкою.

Приморський районний суд Одеси в п'ятницю, 27 грудня, звільнив з-під варти 11 підозрюваних у скоєнні терористичних актів.

Про це повідомляє Думська з посиланням на джерело в СБУ.

За інформацією видання, до обміну готують підозрюваних у скоєнні серії вибухів в Одесі - Олександра Шевцова, Ігоря Удовенка, Євгенія Подмазка і Катерину Фотеву, організатора вибуху під стінами обласного управління СБУ Володимира Грубника, а також низку інших осіб з подібними звинуваченнями.

Усіх «одеських терористів» вивезли на контрольний пункт в'їзду-виїзду «Майорське» в Донецькій області, де в неділю, 29 грудня, відбудеться обмін.

«Також на днях з українських колоній почали вивозити і засуджених любителів Росії. Їх етапували до Київського СІЗО, звідки потім вивезли безпосередньо на місце обміну. ​​Достовірно відомо про п'ятьох, серед яких - Костянтин Калашников (13 років за диверсію на залізниці) і Денис Шатунов (10 років за організацію замовного вбивства, яке вдалося запобігти)», - пише Думська.

Крім цих осіб, за даними видання видання Таймер, сепаратистам передадуть фігурантів таких справ, які зараз перебувають під домашнім арештом або заставою, зокрема фігуранта «справи 2 травня» Сергія Долженкова.

Раніше повідомлялося, що в Україні готують до обміну засуджених за держзраду. Харків'янина Мехті Логунова вже вивезли зі СІЗО до Бахмута. Також суд відпустив з-під варти Дар'ю Мастикашеву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: