ЗМІ назвали дату обміну полоненими

Читать на русском
Великий обмін всіх на всіх відбудеться 29 грудня, але перед цим представник ОБСЄ уточнить списки.

Обмін полоненими на Донбасі відбудеться 29 грудня.

Про це в четвер, 26 грудня, пише Коммерсантъ з посиланням на два джерела, ознайомлених із перебігом переговорів.

Обмін полоненими з «ЛНР-ДНР» до Нового року: чим ризикує УкраїнаПредставник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Валерія Лутковська повідомила, що Україна і так звані ЛНР-ДНР проведуть обмін полоненими ще до кінця цього року.

Один зі співрозмовників видання повідомив, що названа дата більше не є предметом дискусії, але деякі деталі майбутнього обміну ще опрацьовуються. «Домовилися провести обмін 29 грудня, якщо, звісно, не станеться чогось непередбаченого», - сказало джерело.

До цього дня повинна бути виконана ще одна процедура. Близько 40 осіб із тих, кого Київ планує передати сепаратистам, попросили виключити їх з обмінних списків. Координатор підгрупи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Тоні Фріш повинен з'ясувати, чи є відмова добровільною. Він розпочне перевірку в п'ятницю, 27 грудня, повідомила виданню представник «ЛНР» у підгрупі Ольга Кобцева.

Точну кількість людей, які підпадуть під новий «великий обмін», сторони не називають.

Раніше про узгодження обміну полоненими заявив представник РФ на переговорах у Мінську Борис Гризлов.

У «ДНР», в свою чергу, заявили, що 27-28 грудня повинна відбутися процедура верифікації людей, які не хочуть брати участі в обміні. Тоді ж будуть узгоджені списки на обмін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: