Лутковська повідомила подробиці нового обміну полоненими

Читать на русском
За її словами, обмін полоненими відбудеться до кінця цього року відповідно до домовленостей нормандської четвірки в Парижі.

У рамках обміну полоненими Україна зможе звільнити тих, кого не вдалося в 2017 році.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Валерія Лутковська під час скайп-конференції, передає пресслужба ОПУ в понеділок, 23 грудня.

За її словами, обмін полоненими відбудеться до кінця цього року відповідно до домовленостей «нормандської четвірки» в Парижі.

«І це величезне щастя, тому що ми зможемо забрати з незаконного утримання під вартою тих наших хлопців, яких не змогли забрати в грудні 2017 року. Хлопців, які протягом чотирьох років після Іловайську, Дебальцевого перебували в полоні та які протягом чотирьох років не мали можливості навіть поспілкуватися зі своїми сім'ями», - зазначила Лутковська.

За її словами, на сьогодні остаточно узгоджуються списки.

«Просила би всіх не маніпулювати інформацією, оскільки за цією процедурою взаємного звільнення – долі людей», - підкреслила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що формула обміну полоненими між ОРДЛО та українською стороною стане відома 28 грудня. Затримка викликана необхідністю верифікації тих, хто відмовляється від обміну.

Також відзначимо, у Кучми підтвердили інформацію про новий обмін полоненими до кінця нинішнього року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: