У Грузії хочуть створити аналог Нормандського формату

Читать на русском
У Грузії планують створити аналог Нормандського формату для повернення окупованих Російською Федерацією територій Південної Осетії та Абхазії.

У Грузії планують створити аналог Нормандського формату для повернення окупованих Російською Федерацією територій Південної Осетії та Абхазії.

Про це заявила президент Грузії Саломе Зурабішвілі в ефірі «Першого каналу» Грузії.

Підсумки року: топ виконаних і провалених обіцянок ЗеленськогоВолодимир Зеленський в цьому році виконав 36 обіцянок, провалив – 23, ще понад 260 – залишається в процесі.

Як відомо, військовий конфлікт в Абхазії та Південній Осетії стався в серпні 2008 року. Тоді Росія підтримала окупацію регіонів Грузії. Після цього грузинський уряд оголосив про розрив дипломатичних відносин із Москвою.

Нагадаємо, 9 грудня в Парижі президенти України, РФ і Франції Володимир Зеленський, Володимир Путін, Еммануель Макрон, а також канцлер Німеччини Ангела Меркель провели переговори в межах Нормандського формату.

«Нормандська четвірка» ухвалила комюніке за підсумками саміту в Парижі.

Президент Франції Макрон за підсумками саміту «нормандської четвірки», який відбувся в Парижі 9 грудня, повідомив, що помічники президентів разом із главами МЗС країн-учасниць Нормандського формату підготують нову зустріч лідерів України, РФ, Німеччини та Франції за чотири місяці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: