Україна хотіла змінити узгоджений на нормандській зустрічі документ

Читать на русском
На зустрічі лідерів нормандського формату в Парижі 9 грудня українська сторона намагалася внести поправки в раніше узгоджений підсумковий документ.

На зустрічі лідерів нормандського формату в Парижі 9 грудня українська сторона намагалася внести поправки в раніше узгоджений підсумковий документ.

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише Інтерфакс-Україна в неділю, 15 грудня.

Про що говорять Зеленський, Путін, Меркель і Макрон: контент-аналіз пресконференціїНормандська четвірка провела зустріч у Парижі. Слово і Діло склало контент-аналіз підсумкової пресконференції лідерів.

«Це була дуже важка робота протягом шести-семи годин. Справа в тому, що Парижу передувала напружена робота помічників президентів над текстом, щоб він був прийнятий за підсумками переговорів лідерів. Українська сторона розпочала зустріч із бажання відредагувати деякі пункти цих домовленостей, тобто те, що вже було погоджено помічниками, в тому числі представником України», - заявив Пєсков у програмі одного з російських телеканалів.

Він додав, що «дипломатична еквілібристика навколо формулювань - це дуже важка робота, тим більше, що робота велася трьома мовами: українською, російською та референтною англійською».

Як розповів представник Кремля, «формулюваннями займалися самі лідери, пропонувалися формулювання однією стороною, які не могли бути прийняті іншою, і ця робота тривала багато годин».

«Це важко фізично, затратно з точки зору розумової енергії», - сказав прес-секретар президента.

За його словами, «пропоновані формулювання часто не зовсім лягали в загальну канву, і це потрібно було контролювати та поправляти по ходу, незважаючи на загальну виражену усіма прихильність Мінським домовленостям».

Також напередодні Пєсков заявляв, що прориву в переговорах на нормандській зустрічі не було.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: