Обмін полоненими: Пристайко розповів про необхідність доопрацювати списки

Читать на русском
Пристайко розповів, що узгоджено одну групу людей, готову до обміну. Однак для того, щоб забрати всіх утримуваних необхідно доопрацювати списки.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко розповів, що узгоджено одну групу людей, готову до обміну. Однак для того, щоб забрати всіх утримуваних необхідно доопрацювати списки.

«Ми дійсно розраховували на трохи більший прогрес в цьому питанні (питанні обміну - ред.). Узгодили одну групу людей, яка вже точно готова до обміну. Виникає питання: обміняти їх прямо зараз або спробувати доопрацювати списки і забрати всіх, оскільки ми хочемо якомога більше людей повернути сім'ям до Нового року», - розповів Пристайко в інтерв'ю «Укрінформу».

Міністр додав, що координатором ОБСЄ було вирішено провести відеоконференцію, щоб завершити роботу над списками на обмін.

Нагадаємо, під час зустрічі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі 18 грудня не вдалося домовитися про «обмін всіх на всіх».

У понеділок, 23 грудня має відбутися відеоконференція ТГК для продовження переговорів з обміну людьми.

Як відомо, 27 грудня 2017 року на Донбасі між українською стороною і підтримуваними РФ бойовиками відбувся попередній масштабний обмін утримуваними особами. Тоді українській стороні передали 74 людини (одна жінка вирішила залишитися в ОРДЛО), Київ передав бойовикам 233 людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: