Нардепам ІХ скликання виплатили 6,4 млн грн компенсації за житло

Читать на русском

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков вважає, що народні депутати цілком можуть обійтися без виплати компенсації за житло. «Я вважаю, що без цього можна було обійтися всім народним депутатам. Досить нормальна заробітна плата, є готель «Київ». Наприклад, я вважаю, що можна було б взагалі відмовитися від такої процедури як компенсація оренди», – сказав Разумков. Але при цьому він не висловив намір внести якісь зміни в законодавство. Водночас нардепам ІХ скликання вже виплатили 6,4 млн грн компенсації. «Слово і Діло» розібралося, з яких фракцій і скільки депутатів отримували виплати.

Згідно зі статтею 35 закону «Про статус народного депутата України» парламентаріям належить компенсація за оренду житла або оплату готельного номера. За умови, якщо вони не забезпечені житлом у Києві або зареєстровані за місцем проживання на відстані понад 30 кілометрів від кордонів столиці.

У вересні компенсацію виплатили 120 народним депутатам, на це пішло 3,3 млн грн. У жовтні виплати отримали вже 122 нардепи, обійшлося це в 3,1 млн грн.

Найбільше коштів пішло на найчисельнішу фракцію «Слуги народу» – 4 млн 751 тис. 228 грн, житло орендують 118 депутатів з 251. На другому місці – група «За майбутнє», 9 з 22 її членів не мають житла в Києві, їм виплатили 340 тис. 455 грн. З-поміж позафракційних депутатів 6 живуть в орендованій квартирі або готелі, вони отримали 316 тис. 455 грн.

В «Опозиційній платформі – За життя» 6 іногородніх депутатів, їм виплатили 285 тис. 850 грн. На компенсацію житла 6 нардепам «Європейської солідарності» витратили 267 тис. 800 грн. У групі «Довіра» теж 6 депутатів без свого житла в столиці, вони отримали 212 тис. 167 грн. У «Голосі» 4 членам фракції виплатили 185 тис. 250 грн.

«Батьківщина» – єдина фракція в нинішньому скликанні, члени якої не отримують компенсації за оренду житла в Києві.

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила рішення позбавити депутатських виплат за листопад 81 народного обранця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: