У «Чесно» назвали депутатів-прогульників засідань Ради в жовтні

Читать на русском

Вказується, що в жовтні Рада працювала в сесійній залі 10 днів і провела 17 засідань, на яких відбулося 476 голосувань.

Стали відомі прізвища 16 нардепів, які протягом жовтня без поважних причин, таких як відрядження, відпустка або лікарняний, пропустили понад 30% голосувань у парламенті.

Про це повідомляє громадський рух «Чесно» у понеділок, 4 жовтня.

Штрафи за прогули та «кнопкодавство»: чи поліпшить це дисципліну в РадіНардепи, які пропускають більше третини засідань, будуть працювати без зарплат. Крім того, депутатів штрафуватимуть від 40 до 80 тисяч грн.

Вказується, що в жовтні Рада працювала в сесійній залі 10 днів і провела 17 засідань, на яких було 476 голосувань.

Найбільше голосувань пропустив нардеп Віталій Данилов з фракції «Батьківщина» - його не було під час 97% голосувань. Завершує список 16 нардепів-прогульників позафракційний мажоритарник Олесь Довгий, який пропустив майже 32% голосувань.

«Народний депутат від фракції ОПЗЖ Микола Скорик голосував за законопроект у другому читанні про скасування відшкодування для прогульників, але при цьому потрапив до «прогульників» через відсутність на 49% голосувань. Разом із тим, за даними письмової реєстрації, він був зареєстрований на всіх засіданнях», - пише «Чесно».

Письмово на всіх 17 засіданнях також була зареєстрована голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, але її не було під час 48% голосувань (карта відсутня).

Нагадаємо, нардепів-прогульників з листопада позбавлятимуть виплат.

Також відзначимо, 16 жовтня Рада запровадила покарання для нардепів за прогули.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: