ВАКС повернув до київського суду справу помічниці судді та адвоката

Читать на русском
Антикорупційний суд повернув до районного суду справу за обвинуваченням помічниці судді та адвоката, які зливали інформацію з суду.

Вищий антикорупційний суд повернув до Шевченківського районного суду міста Києва кримінальне провадження за обвинуваченням помічниці судді Інни Паламарчук та адвоката Юрія Сівовни, якому вона «зливала» інформацію про майбутні обшуки.

Таке рішення 12 грудня ухвалила колегія суддів апеляційної палати ВАКС, повідомляє «Слово і Діло».

Колегія суддів ВАКС, якій передали цю справу, зробили подання до апеляційної палати про повернення цієї справи назад до Шевченківського суду. Апеляція подання задовольнила.

Як відомо, за версією слідства, Паламарчук передавала інформацію Сівовні про майбутні обшуки на підприємствах українського аграрного олігарха в іншому кримінальному провадженні НАБУ. Своєю чергою адвокат передавав інформацію керівнику адвокатської фірми «Правочин» Олександру Онищенку.

Після отримання інформації керівник «Правочину» передавав інформацію колишньому голові наглядової ради ПАТ «Авангард», власником і бенефіціаром якого є олігарх Олег Бахматюк. Саме на підконтрольних йому підприємствах мали відбуватися обшуки. Інформація про них передавалася як телефоном, так і у вигляді роздрукованих копій.

Нагадаємо, НАБУ направило до суду цю справу. У суді її почали слухати на початку 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: