НАБУ затримало адвоката-спільника у справі «зливу» інформації про обшуки

Читать на русском
Співробітники Антикорупційного бюро затримали адвоката, який отримував інформацію про обшуки від помічниці судді й передавав її іншим особам.

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали й повідомили про підозру адвокату, який за попередньою змовою з помічницею Солом'янського районного суду міста Києва поширював інформацію про майбутні обшуки в кримінальному провадженні НАБУ.

Про підозру йому повідомили ще 19 вересня, а вчора, 26 вересня, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічні години з покладанням відповідних обов'язків, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу САП.

«26 вересня Солом'янським райсудом Києва адвокату обраний запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби з покладанням відповідних обов'язків, необхідність в яких була доведена прокурором», – йдеться в повідомленні.

За інформацією «Слова і Діла», адвокат отримував від помічниці судді копії дозволів на майбутні обшуки й передавав їх керівнику ТОВ «Адвокатська фірма «Правочин». Відповідно до реєстру, її керівником є адвокат Олександр Онищенко. Після отримання інформації керівник «Правочину» передавав інформацію колишньому голові наглядової ради ПАТ «Авангард», власником і бенефіціаром якого є олігарх Олег Бахматюк. Інформація передавалася як телефоном, так і у вигляді роздрукованих копій.

Також була передана інформація про майбутнє обшуку на підприємстві, власником якого є ПАТ «Авангард».

Як відомо, НАБУ затримало помічницю судді, яка «зливала» інформацію про майбутні обшуки детективів у інтересах «великого аграрного олігарха».

Раніше НАБУ повідомило помічниці судді про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: