НАБУ скерувало до суду справу за фактом «зливу» інформації про обшуки

Читать на русском

В Антикорупційному бюро повідомили про передачу кримінальної справи за фактом зливу інформації про обшуки до суду.
Національне антикорупційне бюрофото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро скерували до суду обвинувальні акти проти помічниці судді Солом'янського районного суду міста Києва Сергія Агафонова Інни Паламарчук та адвоката, якому вона «зливала» інформацію про майбутні обшуки.

Про це йдеться у відповіді керівника управління зовнішніх комунікацій НАБУ Дар'ї Манжури на запит журналіста «Слова і Діла».

«13 грудня досудове розслідування завершене – обвинувальний акт разом із матеріалами досудового розслідування скеровані до Солом'янського райсуду Києва», – зазначає в листі Манжура.

Як відомо, за версією слідства, помічниця судді Солом'янського райсуду Києва передавала інформацію адвокату про майбутні обшуки на підприємствах українського аграрного олігарха в іншому кримінальному провадженні НАБУ. Своєю чергою адвокат передавав інформацію керівнику адвокатської фірми «Правочин» Олександру Онищенку.

Після отримання інформації керівник «Правочину» передавав інформацію колишньому голові наглядової ради ПАТ «Авангард», власником і бенефіціаром якого є олігарх Олег Бахматюк. Саме на підконтрольних йому підприємствах мали відбуватися обшуки. Інформація про них передавалася як телефоном, так і у вигляді роздрукованих копій.

Нагадаємо, НАБУ затримало працівника суду, який за гроші «зливав» інформацію про обшуки. Згодом Бюро також затримало спільника в цій справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: