Молдова продовжить отримувати газ через Україну

Читать на русском
Молдова буде і далі отримувати російський газ транзитом через Україну. Про це заявив на брифінгу президент Молдови Ігор Додон.

Молдова буде і далі отримувати російський газ транзитом через Україну.

Про це заявив на брифінгу президент Молдови Ігор Додон.

Як зазначив Додон, з січня 2020 року продовжиться звичний транзит російського газу через Україну завдяки домовленостям між Україною і Росією про транзит газу в Європу.

«Ви знаєте, що Росія і Україна змогли домовитися, це означає, що газ і далі буде надходити в республіку звичним шляхом», - сказав Додон.

При цьому прем'єр-міністр Молдови Іон Кіку висловив надію на те, що Київ і Москва зможуть підписати контракт найближчим часом.

«Це означає, що всі альтернативні шляхи отримання газу, які ми розробили, нам не знадобляться. У тому числі не знадобиться й акредитив від ЄБРР у розмірі 50 мільйонів доларів, якими могли б скористатися для закупівлі газу», - розповів Кіку.

Нагадаємо, Україна, Росія і Єврокомісія підписали протокол про транзит газу. Контракт на постачання газу в Європу Україна і Росія мають підписати до кінця року. Термін дії нового договору - 5 років, з умовою продовження ще на 10 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: