Україна продовжить переговори з РФ щодо транзиту газу

Читать на русском
Оператор ГТС України та Газпром у суботу продовжать двосторонні перемовини щодо реалізації домовленостей, досягнутих раніше.

Генеральний директор «Оператора ГТС України» Сергій Макогон повідомив, що новостворений «Оператор ГТС України» та «Газпром» у суботу продовжать двосторонні перемовини щодо реалізації домовленостей, досягнутих у тристоронньому форматі в п'ятницю.

Про це він написав у Facebook.

«Після виснажливих перемовин у Берліні та Мінську прямую до Відня продовжувати двосторонні перемовини у форматі «Оператор ГТС України – Газпром» щодо реалізації досягнутих вчора домовленостей», – сказано в заяві.

«Нафтогаз» vs «Газпром»: історія судових тяжб у Стокгольмському арбітражіНафтогаз і Газпром судяться в Стокгольмському арбітражі з 2014 року. Поки в української компанії перемог більше.

Як відомо, представники Європейської комісії, України та РФ 20 грудня досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу територією України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій.

За підсумками переговорів у Мінську Росія та Україна підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну й врегулювання взаємних вимог.

Помічник президента України Андрій Єрмак повідомив, що Росія погодилася виплатити України 3 мільярди доларів боргу за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: