Трамп підписав військовий бюджет США з допомогою для України – ЗМІ

Читать на русском
В рамках військової допомоги Україні включені поставки крилатих ракет для системи берегової оборони і протикорабельних ракет.

Президент США Дональд Трамп підписав військовий бюджет країни на 2020 фінансовий рік, в якому передбачена військова допомога для України в сумі 300 млн доларів.

Про це пише The Hill.

Як повідомляється, в рамках військової допомоги Україні включені поставки крилатих ракет для системи берегової оборони і протикорабельних ракет. Сума допомоги виявилася більше на 50 млн доларів попереднього оборонного бюджету.

Крім того, бюджет зобов'язує адміністрацію ввести санкції щодо Росії за кількома пунктами. Зокрема, санкції вводяться щодо газопроводів «Північний потік – 2» і «Турецький потік».

«Північний потік-2»: хто за будівництво газопроводу та які ризики для УкраїниГазопровід Північний потік-2 планують запустити в 2019 році. Проти його будівництва України та США, на іншому боці – Росія та Німеччина.

Також санкції включають «Акт про захист цивільного населення Сирії» (CAESAR Syria Civilian Protection Act) - він передбачає введення рестрикцій «за підтримку сирійських урядових сил в ході громадянської війни».

Також продовжено ембарго на пряме співробітництво з Москвою у військовій області і забороняється визнавати анексію Криму.

Відзначимо, що за даними ЗМІ обсяг оборонного бюджету США становить $738 млрд.

Детальніше про проєкт «Північний потік-2» і його прихильників – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: