НАБУ повідомило про підозру двом експосадовцям «Черкасиобленерго»

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи повідомили про підозру двом особам, які нібито причетні до нанесення збитків обленерго.

Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою повідомили про підозру двом колишнім службовим особам ПАТ «Черкасиобленерго» у нанесенні 313 млн грн збитків підприємству і ДП «Енергоринок».

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили двом колишнім службовим особам ПАТ «Черкасиобленерго» про підозру у заволодінні майном та зловживанні службовим становищем, яким заподіяно понад 313 млн грн збитків ПАТ «Черкасиобленерго» та ДП «Енергоринок», – йдеться у повідомленні.

За даними джерел «Слово і Діло», йдеться про колишню тимчасово виконувачку обов'язків голови правління Черкасиобленерго Світлану Кузьмінську та експершого заступника голови правління обленерго Олексія Беспалого.

Слідство встановило, що упродовж 2015 року підозрювані у змові з головою правління приватної компанії ПрАТ «ХК «Енергомережа» Дмитром Крючковим організували незаконну схему розрахунку за електроенергію. За умовами цієї схеми споживач електроенергії – ПАТ «Азот» – мав сплатити борг за спожиту електроенергію не ПАТ «Черкасиобленерго», а приватній компанії ПрАТ «ХК «Енергомережа», яка в подальшому нібито мала розрахуватися з ПАТ «Черкасиобленерго» за борги «Азоту», перерахувавши обленерго 313 млн грн. Однак цього не сталося.

Реалізована схема суперечила законодавству у сфері електроенергетики та порушувала порядок розрахунків на цьому ринку. Відтак, НАБУ з метою захисту інтересів держави звернулося до господарських судів з позовами про визнання недійсними договорів із переведення боргу «Азоту» перед «Черкасиобленерго». За результатами судових розглядів упродовж 2016-2018 років позовні вимоги НАБУ задоволені, а договори визнані недійсними.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру екснардепу Дмитру Колєснікову. Пізніше детективи повідомили про підозру ще одному колишньому обранцю Руслану Сольвару.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: