НАБУ повідомило про підозру 8 колишнім і чинним чиновникам Нацбанку

Читать на русском
САП і НАБУ повідомили про підозру 8 колишнім та чинним службовим особам Національного банку України, ПАТ ВіЕйБі Банк та службовцям приватного сектору.

За погодження прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру 8 колишнім та чинним службовим особам Національного банку України, ПАТ «ВіЕйБі Банк» та службовцям приватного сектору у заволодінні грошовими коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку в сумі 1,2 млрд гривень.

Як інформує пресслужба САП, їм інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.що передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Суд сьогодні обере запобіжний захід ПисарукуВищий антикорупційний суд обере запобіжний захід голові правління Райффайзен Банку Олександру Писаруку.

Триває процес подачі до Антикорупційного суду клопотань про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави від 2,5 млн гривень до 30 млн гривень.

Йдеться про: колишнього першого заступника голови НБУ Олександра Писарука; екс-директорку Генерального департаменту банківського нагляду НБУ Аллу Шульгу; колишнього в.о. начальника управління НБУ по місті Києву та Київській області Миколу Каленського; екс-голову наглядової ради VAB Банку Наталію Василюк; екс-заступника голови правління ВіЕйБі Банку Андрію Яцюту; директора Станіславської торгової компанії Наталію Перець; директора бізнес-центру «Експертиза» Олександра Фаєра і засновника фірми Дмитра Жука.

Як відомо, в понеділок, 11 листопада, затримали експершого заступника голови НБУ Олександра Писарука.

Сьогодні Вищий антикорупційний суд обере запобіжний захід голові правління «Райффайзен Банку» Олександру Писаруку.

Раніше стало відомо, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали 7 осіб, яких підозрюють у заволодінні 1,2 млрд грн.

Мова йде про стабілізаційний кредит, наданий у 2014 році Національним банком України ПАТ «ВіЕйБі Банк».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: