Скаути передали Зеленському Вифлеємський вогонь миру – фото

Читать на русском

Вифлеємський вогонь миру передали президентові Володимиру Зеленському діти з Національної організації скаутів і Асоціації гайдів України.

Вифлеємський вогонь миру передали президентові Володимиру Зеленському діти з Національної організації скаутів і Асоціації гайдів України.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у четвер, 19 грудня.

«Девіз скаутів і гайдів - робити світ кращим кожен день. Саме тому 33 роки тому з'явилася чудова ініціатива, чудова естафета передачі Світу світу з Вифлеєму в ті країни світу, де є скаути», - розповіли діти.

Скаути нагадали, що вже більше 10 років привозять в Україну цей символ злагоди, добра і благополуччя, і висловили радість, що саме в День святого Миколая можуть передати Вифлеємський вогонь президентові.

«Кожен із нас в цей день чекає якогось дива і здійснення заповітної мрії, тому нехай святий Миколай відвідає кожне серце, кожну українську родину. Хочемо побажати нашій рідній країні благополуччя, процвітання, сили і терпіння на шляху до досягнення миру. Гайди та скаути знають, що шлях до перемоги дуже тернистий і довгий. Але наша сила в єднанні. Разом ми зможемо досягти всього», - сказала представниця Асоціації гайдів України, вітаючи Зеленського зі святом.

«Для мене велика честь отримати Світло світу. Ви правильно сказали - нам дуже потрібен мир. Я думаю, що тепло від цього вогню - найголовніше, воно може зігрівати українців, перш за все наших військових, які захищають кордони незалежної України», - зазначив Володимир Зеленський.

Президент запевнив юних скаутів: «Знайте, що ми всі працюємо на благо нашої країни, і у нас всіх дійсно любов в серці - заради таких, як ви. Ви чудові, найкращі наші українці, і я вітаю вас і всіх дітей України з Днем святого Миколая».

Діти заспівали президенту святкову пісню, а на згадку про зустріч вручили йому каталог добрих справ. Зеленський віддячив юних гостей подарунками.

Як раніше повідомлялося, 15 грудня до Михайлівськкого собору в Києві доставили щорічний Вифлеємський вогонь миру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: