В Україну доставили Вифлеємський вогонь миру

Читать на русском
Сьогодні, 15 грудня, в Михайлівський собор у Києві доставили щорічний Вифлеємський вогонь миру.

Сьогодні, 15 грудня, в Михайлівський собор у Києві доставили щорічний Вифлеємський вогонь миру.

Про це повідомляє Пласт — український скаутинг.

«Пластуни передали цей символ любові й добра громаді Києва, а вже зовсім скоро поширюватимуть його у державні установи, лікарні, дитячі будинки. Зокрема, група пластунів повезе Вифлеємський вогонь миру та різдвяні подарунки нашим захисникам у зону бойових дій. Так, до Різдва пластуни передаватимуть Вогонь всім українцям, аби на Святвечір символ миру, якого ми так прагнемо, запалав у наших домівках», — зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Єпіфаній анонсував візит вселенського патріарха Варфоломія. Так, під час літургії з нагоди річниці створення єдиної помісної православної церкви Єпіфаній заявив, що найближчим часом вселенський патріарх Варфоломій відвідає Україну. Також Єпіфаній додав, що в наступному 2020 році до ПЦУ приєднаються ще кілька церков.

У суботу, 14 грудня, на соборі ПЦУ в Києві предстоятель Єпіфаній оголосив про юридичну ліквідацію таких структур, як Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква. Однак пізніше в УПЦ КП заявили, що не визнають рішення Єпіфанія і вважають, що церква не була ліквідована.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: