На адмінкордоні з Кримом відкрили сервісну зону

Читать на русском
Відзначається, що сервісна зона також призначена для надання адміністративних, транспортних і побутових послуг для громадян.

На тимчасовому контрольному пункті в'їзду/виїзду для автомобільного сполучення Каланчак у Херсонській області відкрили сервісну зону для громадян для комфортного перетину адмінкордону з анексованим Кримом.

Про це пише пресслужба Кабміну в четвер, 19 грудня.

Відзначається, що сервісна зона також призначена для надання адміністративних, транспортних і побутових послуг для громадян.

Сервісну зону відкрив віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба.

«Це - символічне місце, по одну сторону від якого - вільний простір, де будується європейська демократія, де держава дбає і захищає громадянина; а по іншу сторону - «русский мир». У Каланчаку зараз набагато комфортніше, ніж на КПВВ окупантів, адже Україна відкрила це з повагою до людини, її гідності, для забезпечення комфорту», - сказав Кулеба.

Він також підкреслив, що цей пункт пропуску і сервісна зона є тимчасовими. Коли Крим буде деокуповано, то в їхніх функціях потреби не буде.

Пропускна здатність сервісної зони становить тисячу осіб на добу. Її протяжність - 100 метрів. На будівельні роботи було витрачено 60 млн гривень.

Нагадаємо, Комітет ВР не підтримав зміни до Конституції щодо децентралізації.

Також відзначимо, в ООН схвалили резолюцію про захист прав людини в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: