Україна піднялася в рейтингу паспортів світу

Читать на русском
Британська компанія Henley&Partners опублікувала оновлений рейтинг паспортів світу, в якому Україна в четвертому кварталі 2019 року піднялася на одну сходинку.

Британська компанія Henley&Partners опублікувала оновлений рейтинг паспортів світу, в якому Україна в четвертому кварталі 2019 року піднялася на одну сходинку.

Тепер українська держава посідає 43 місце.

Кількість безвізових країн для українців за три місяці залишилося колишнім - 126. Такий же показник у Колумбії. Зміна позиції відбулася за рахунок переміщення інших держав в рейтингу.

Показники країн-сусідів України істотно не змінилися. Росіяни отримали безвізовий доступ в Сьєрра-Леоне, і тепер росіяни можуть відвідувати без візи 117 країн. Показники Республіки Білорусь залишилися колишніми - 75 безвізових країн.

Японія і Сінгапур посідають перше місце в оновленому індексі. Паспорти цих країн дозволяють відвідувати без візи 190 країн і територій з 227 можливих. Друге місце розділили Німеччина, Фінляндія і Південна Корея - 188 безвізових країн. На третьому рядку і раніше Данія, Італія та Люксембург - 187 напрямків. Великобританія і США все так же на 6 місці - найнижчому з 2010 року. У 2014 році обидві країни посідали перше місце в рейтингу.

На останньому 107-му місці Індексу з безвізовим доступом в 25 країн знаходиться Афганістан.

Раніше повідомлялося, що Україна піднялася на 25 місце в світовому рейтингу впливовості паспортів.

Нагадаємо, за два роки безвіза з ЄС українці здійснили понад 33 мільйони поїздок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: