Сутички під ВР: у МВС назвали кількість постраждалих

Читать на русском
До медиків звернулися 11 громадян, серед них один журналіст. Крім того, 12 співробітників поліції і п'ятеро гвардійців доставлені в медичні установи.

Під час зіткнень біля Верховної ради 17 грудня постраждали 33 людини, серед них силовики, демонстранти і журналіст.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Згідно з повідомленням, до медиків звернулися 11 громадян, серед них один журналіст. Крім того, 12 співробітників поліції і п'ятеро гвардійців доставлені в медичні установи.

Також, повідомляється, що організатори мітингів взяли на себе зобов'язання не порушувати громадський порядок на вулицях.

«У столиці тривають масові заходи за участю великої кількості громадян. Згідно з поданими заявками, організатори взяли на себе зобов'язання не порушувати громадський порядок і провести мирне зібрання», - повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Нагадаємо, на мітингу проти продажу землі в Києві 17 грудня сталося зіткнення силовиків і активістів. В результаті було затримано більше 20 учасників, яких пізніше відпустили.

У свою чергу, в поліції пояснили, що спочатку в форматі діалогу намагалася донести, щоб активісти не перекривали надовго вулицю. Після того, як діалог не вийшов і почалися провокації, поліція застосувала необхідну силу.

Президент України Володимир Зеленський також прокоментував події під Радою. На його погляд, під час мітингу проти земельної реформи «звучали не голоси фермерів, а політичні гасла».

У зв'язку з тривалими акціями протесту біля Верховної ради 18 грудня, правоохоронці посилили заходи безпеки в урядовому кварталі Києва.

Тим часом, Зеленський запропонував обмежити продаж землі до 10 тисяч га в одні руки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: