Мітинг проти ринку землі: з’явилась реакція Зеленського

Читать на русском
Володимир Зеленський вважає, що під час мітингу проти земельної реформи «звучали не голоси фермерів, а політичні гасла».

Президент України Володимир Зеленський вважає, що під час мітингу проти земельної реформи «звучали не голоси фермерів, а політичні гасла».

Про це йдеться в офіційній заяві президента.

Президент наголосив, що кожен має право на мирне зібрання та на те, щоб висловити власну думку, але кожен має нести відповідальність, якщо від його дій страждає інший.

«Дискусії про законодавчі ініціативи не повинні порушувати закон. Я поважаю думку українців, впродовж місяців ми слухаємо пропозиції стосовно реформ. Однак на мітингу щодо закону про землю звучать не голоси фермерів, а політичні гасла. Через них постраждали і мітингарі, і поліцейські», - вважає Зеленський.

За словами президента, це не шлях цивілізованої країни. Він наголосив, слід навчитися говорити, поважати одне одного та жити разом, якщо є бажання жити краще.

«Влада, як і обіцяла, вносить між першим і другим читанням правки в закон про землю на основі обговорень з українцями. Ми дослухаємося до людей. І саме так Україна буде рухатися до кращого життя, попри опір старих «еліт». Це я вам гарантую», - написав Зеленський.

В Україні готуються відкрити ринок землі: що обіцяли партії, Кабмін і президентРинок землі готуються запустити в Україні з жовтня 2020 року. Зібрали, що обіцяли з цього приводу президент і політичні партії.

Раніше, уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко заявив, що аграрії не закликають до насильства, а на питанні земельної реформи часто просто піаряться політики.

Нагадаємо, на мітингу проти продажу землі в Києві 17 грудня сталося зіткнення силовиків і активістів. Як повідомлялося, затримали 26 осіб - через зіткнення 17 правоохоронців постраждали, 2 госпіталізували. Пізніше всіх затриманих відпустили.

Згідно з опитуваннями більшість українців проти відкриття ринку землі. Підтримують ініціативу лише 22% респондентів.

Раніше «Слово і Діло» подивилося, що з цього приводу обіцяли політики і партії. Також читайте, яка вартість гектара в країнах Європи і Північної Америки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: