Білий дім розглядає дві кандидатури на посаду посла США в Україні

Читать на русском
В адміністрації президента США Дональда Трампа розглядають дві кандидатури на посаду посла в Україні.

В адміністрації президента США Дональда Трампа розглядають дві кандидатури на посаду посла в Україні.

Про це повідомляє Politico у вівторок, 17 грудня.

Держсекретар Майк Помпео, як очікується, відвідає Україну в січні наступного року на знак підтримки. Поїздка, підтверджена чиновником адміністрації Трампа, стане першим візитом Помпео в країну в якості глави дипломатії США.

Обставини щодо відкликання посла США в Україні Марі Йованович лежать в основі розслідування демократами поведінки американського президента щодо України.

Як повідомляє видання, серед тих, хто може стати новим послом США в Україні - генерал-лейтенант у відставці Кіт Дейтон. Колишньому військовому 40 років, зараз він є директором Європейського центру досліджень безпеки Джорджа Маршалла, який пов'язаний із Пентагоном. Відзначається, що кандидатура Дейтона подобається Трампу, а колишній генерал «готовий взяти на себе роботу».

Офіційні особи в Києві і Вашингтоні сподіваються, що новий посол зможе стабілізувати відносини.

Іншим імовірним кандидатом на посаду посла Сполучених Штатів в Україні є виконуючий обов'язки помічника держсекретаря з європейських та євразійських справ Філіп Рікер. Рікер - кар'єрний співробітник дипломатичної служби.

Нагадаємо, що раніше Йованович заявила, що Україна не втручалася у вибори в США. Марі Йованович спростувала твердження Трампа про те, що Україна втручалася у вибори в США в 2016 році, а також заявила, що на вибори в США впливала Росія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: