Суд продовжив обов'язки ексдиректору «Центргазу»

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу обвинуваченому.

Суд продовжив до 10 лютого дію обов'язків колишнього директора ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» Костянтина Старовойта, якого обвинувачують у розтраті 8,6 мільйона гривень.

Таке рішення 11 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд відпустив Старовойта під особисте зобов'язання. У зв'язку з наближенням дати завершення обов'язків прокурор просив суд їх продовжити. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і поклав наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та\або місця роботи; утримуватися від спілкування із працівниками, засновниками ТОВ «Метіда», ТОВ «Нафтогазгруп «Деметра» і здати на зберігання закордонні паспорти.

За версією слідства, у 2017 році Старовойт перед своїм звільненням із займаної посади, умисно уклав із одним із суб'єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства. Так, він забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

Нагадаємо, в червні НАБУ повідомило про підозру Старовойту. Пізніше суд відправив його під домашній арешт. Нещодавно САП передала цю справу до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: