Оприлюднили перелік майже з тисячі підприємств для приватизації

Читать на русском
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України оприлюднило перелік об'єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2019 - 2021 роках.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України оприлюднило перелік об'єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2019 – 2021 роках.

Про це повідомляється на сайті відомства.

У переліку 975 підприємств, серед яких «Одеський припортовий завод», «Донбасенерго» і «Центренерго».

Крім того, до списку потрапили «Хмельницькобленерго», «Сумиобленерго», «Черкасиобленерго», «Тернопільобленерго», «Запоріжжяобленерго», «Одесаобленерго», «Харківобленерго», «Миколаївобленерго».

Нагадаємо, раніше Фонд державного майна України (ФДМ) вперше оприлюднив повний перелік всіх об’єктів, що підлягають приватизації. У переліку 729 об'єктів малої приватизації, які продаватимуть на ProZorro.Продажі.

Як повідомлялося, в проєкті держбюджету-2020 до другого читання Кабмін збільшив план надходжень від приватизації з 5 до 12 млрд грн.

Нагадаємо, за даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, доручення президента України Володимира Зеленського почати підготовку великих державних компаній до приватизації тією чи іншою мірою схвалюють 37% українців. Водночас 41% респондентів негативно ставляться до доручення Зеленського розпочати продаж державного майна, а 20% вагаються з відповіддю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: