Кабмін дозволив часткову приватизацію держбанку

Читать на русском
Уряд погодив підписання угоди з наданням Міжнародною фінансовою корпорацією кредиту державному Укргазбанку з можливістю його подальшої часткової приватизації.

Уряд погодив підписання угоди з наданням Міжнародною фінансовою корпорацією кредиту державному «Укргазбанку» з можливістю його подальшої часткової приватизації.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну.

У Зеленського хочуть продати держбанки. Чи знайдуть кому та що завадить?В Офісі президента хочуть розпочати велику приватизацію з продажу державних банків. Чи доцільно, обговорили з експертами.

«Затвердити основні умови надання кредиту Міжнародною фінансовою корпорацією Акціонерному банку «Укргазбанк» з можливістю його конвертації в статутний капітал банку, що додаються до оригіналу», - йдеться в розпорядженні.

Водночас умови кредиту та його можливої конвертації в розпорядженні відсутні.

Серед договорів, які підпише міністр фінансів Оксана Маркарова, перераховані також договір між акціонерами, договір на опціон про продаж акцій і договір про політику.

Мінфіну також доручено після укладення договору про опціон щорічно передбачати в проєкті закону про держбюджет на відповідний рік механізм фінансування витрат, необхідних у разі реалізації такого договору.

Раніше повідомлялося, що у капітал «Укргазбанку» увійде міжнародний інвестор.

Нагадаємо, прокуратура Києва підозрює колишнього заступника глави правління «Укргазбанку» в службовій халатності і підробці, внаслідок чого банку було завдано збитків у розмірі 155 млн гривень. Навесні минулого року він був узятий під варту із заставою в 40 мільйонів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: